2012-11-22 Vinprovning USA

kr 950.00

This product is currently out of stock

Produkt information

FULLT


Vinprovning USA:s nördar.

För att få lite ljus i höstmörkret vår vinprovargrupp en väldigt exklusiv vinprovning torsdagen 22:e November. Valåret i USA drar nu i höst till sig världens uppmärksamhet så ett passande tema för provningen blir stora, yviga amerikanare. Vi har inte sparat på krutet utan kommer att prova toppviner!

Vinerna som skall provas är:

2009 Kistler Vineyards Les Noisetiers Chardonnay - Mycket välkänd och lovordad producent från Sonoma county, Kalifornien. En av mästarna på Chardonnay och Pinot Noir, med viner som görs på burgundiskt vis.

2000 Shafer Vineyards Cabernet Sauvignon - Förläggaren som blev vinmakare. Shafer producerar klassisk och mycket uppskattad Napa Cab från Stags Leap.

2007 Sine Qua Non Labels Syrah - Mycket efterfrågad kultproducent från Central Coast. För att köpa vin får man stå på mail-lista i åratal, och innan dess även en väntelista för att ens få vara med på mail-listan. Vinerna får självklart höga poäng.

2009 Charles Smith Wines Royal City Syrah - Kultproducent från Washington State som gjorde stort genomslag med sin Royal City Syrah 2006. Charles Smith är Rock n roll, kitschiga etiketter, stora viner.

2004 Opus One (Mondavi/Rothschild) - Kanske den mest kända av alla Joint Ventures i vinvärlden och vinet behöver knappast någon presentation.

1996 Sean Thackrey Orion (magnumflaska) - Anti-terroiristen Sean gör egensinniga viner och tillämpar vinmakarmetoder han hittat i böcker som beskriver antikens vinmakning. Han ser ut och pratar som en hemlös bror till Robert Redford, men vinerna är mycket efterfrågade och svåra att få tag på. Vinet innehåller mestadels Syrah, det verkar som Sean själv inte är riktigt säker på vad som växer i vingården. Men bra blir det.

De fem röda vinerna provar vi givetvis blint, då namnkunnigheten på dessa viner har en förmåga att förstöra objektiviteten redan i oöppnat tillstånd.

Vill ni dricka ur egna glas går det bra men då vore det bra om ni är på plats en halvtimme tidigare så vi hinner hälla upp.

Efter provningen bjuder vi på något amerikanskt tilltugg.

Datum och tid: Torsdag 22 November, kl 18:00

Hälsningar Magnus och Sandro

Produkt id: 2012-11-22

 

(c) Alla bilder och all text; Västra Gastronomiska Akademin och dess vänförening 1995-2019

Västra Gastronomiska Akademin Vänförening, Gibraltargatan 10, 411 32 Göteborg. org. nr. 857209-2446

mobilsida

eCommerce by CubeCart