2017-11-13 Matlagningskurs Burgården

kr 400.00

Antal platser kvar: 8

Produkt information

Matlagning Modern medveten gastronomi grundkurs del två (det går bra att delta nu även om du inte deltog vid första tillfället)

Andra tillfället av två för att lära mer om grunderna i modern medveten gastronomi eller "Varför blir det som det blir när vi gör som vi gör"  :-) Douglas Spiik förklarar och tillsammans testar vi olika grundtekniker i modern matlagning. Jag måste erkänna att jag är kluven när det gäller kvällens uppgift. Vi kommer att få en uppgift att tänka på i förväg, men samtidgt sa han att "mat inte är att tänka utan en känsla" ! Nu vet jag att Douglas är extremt planerad i sin matlagning så det är nog en kombo han är ute efter:-)

En beskrivning av Douglas erfarenheter sammanfattas inte så lätt. Men här kommer ett försök: matlagare, kreatör, köksmästare, hängiven mikrometernoggrann geléansvarig OS-guldmedaljör, tävlande i kock-SM, Dessertmästarna, juryledamot, landslagstränare, ambassadör för molekylär matlagning, lakritsnörd och mycket, mycket mer. Nu äntligen har vi lyckats få plats i Douglas kalender, ett tillfälle du inte får missa. Här tar han med oss genom grunderna för att nå högre höjder. Det vänder sig oss som vill förstå matlagning med texturer och konsistenser från grunden utan att vara nörd eller proffs. Vad händer med och i maten när vi gör som vi gör?

 

Utrustning att ta med: Förkläde, oömma kläder och skor som tål att vara i ett restaurangkök :-)

 

Plats: Burgårdens demokök, skånegatan 20. Gbg
Tid:txx den 13  novemberkl 17.30-21.30
Kostnad: 400 kr inkl råvaror.per person  (ej medlem betalar 450 kr) betalas kontant eller swish på plats.

Anmälan senast 3 nov

Frågor om arrangemanget eller problem med anmälan ? kontakta mig via mejl Tomas_hagelberg@hotmail.com (eller ring 0704-712 707, kvällstid)

Välkommen !

PS Vill du läsa mer om Douglas och lakritskocken,  Spana in här: http://www.aftonbladet.se/matvin/article22681502.ab

PPS Jag har också bett Douglas ta med lite av sina lakritskryddor och utrustning som vi kan få köpa för att förgylla och förenkla i köket.

Produkt id: 2017-11-13 Matlagning Modern medveten gastronomi grundkurs

 

(c) Alla bilder och all text; Västra Gastronomiska Akademin och dess vänförening 1995-2019

Västra Gastronomiska Akademin Vänförening, Gibraltargatan 10, 411 32 Göteborg. org. nr. 857209-2446

mobilsida

eCommerce by CubeCart